Peril

Ekonomika státu je náramně komplikovaná záležitost, a proto si vyžaduje angažování skutečných odborníků. Ovšem kam se ani naši odborníci poděli?

Vydat se na dovolenou do Čech nebo do zahraničí?

Mnoho rodin již naplánovanou dovolenou má. Obvykle se plánuje s předstihem, aby si rodiče mohli vybavit volno v práci a aby v hotelech bylo ještě nějaké místo na přespání. Někteří naopak využívají nabídky last minute. Tedy dovolené za sníženou cenu, které si musíte zařídit v krátkém časovém horizontu. Pokud ještě žádnou dovolenou naplánovanou nemáte a nemůžete se rozhodnout, kam se vydat, poradíme vám.

 

letadla

 

Nejdříve se podíváme na výhody a nevýhody dovolených zde u nás v Čechách. První asi největší výhoda je, že je to země, kterou známe a víme co od ni očekávat. Zákony známe, značky, jazykem se domluvíme všude. Česká republika má několik nádherných míst, která by měl vidět alespoň jednou za svůj život alespoň jeden Čech. Jsou to různé hrady, kterých máme v naší zemi nespočet, přírodní rezervace, různé přírodní úkazy a nádherná historická města. Pokud byste si chtěli naplánovat plnohodnotnou dovolenou právě v Čechách, tak doporučujeme si udělat list nápadů, kam se vydat. Protože za celou dovolenou byste nestihli projet všechna zajímavá místa naší republiky. Můžete se také někde ubytovat a navštěvovat místa v okolí. K ubytování si můžete vybrat různé hotely, chatičky nebo pro dobrodruhy dokonce i stany v různých kempech.

 

letiště

 

Se zahraničím je to trochu složitější. Musíte znát alespoň základy daného jazyka, abyste se v případě problému dokázali v situaci orientovat. Doprava je složitější, pouze do některých destinací se dá dostat autem. Zbytek musíte řešit letecky. Také může nastat nějaký zdravotní problém, který bude třeba řešit na místě. V tom případě je pak třeba mít před odjezdem řádně sjednané cestovní pojištění, které by případné problémy pak mohlo hradit. Také je dobré si řádně nastudovat chování lidí na daném místě, co se tedy od vás jakožto součást společnosti očekává, a vědět alespoň něco o místní kultuře.